Efter intervjun tog jag en tuk-tuk till mitt boende för natten, en spartanskt men fullt tillräckligt rum på ett ställe som ägdes av kyrkan lite utanför Nakuru. Där refererades jag ständigt till som "Miss Ebba" och bjöds på mjölkte med otroliga mängder socker. Några lokala kvinnor som kände "I" kom förbi och drack lite te och
istället för miss Ebba blev jag "daughter Ebba" och fick mina första kenyanska mammor. Jag åt också min första ugali, en slags majsgröt, tillsammans med en grönssakscurry. Ugali är en av de viktigaste basfödorna i det östafrikanska köket och äts lite som bröd. Kocken visade mig också den otroligt fina köksträdgården som tillhörde boendet och jag fick en guidning av alla grödor. Somnade gott gjorde jag också, men med öronproppar och under myggnät för att slippa det där pipande surret...
På vägen till boendet |
Vad härligt att ha fördelat sina mammor över flera världsdelar. Lyckliga du <3
SvaraRadera